NotePage, Inc. Forum Index

Odd behavior with times in PageGate

 
Post new topic   Reply to topic    NotePage, Inc. Forum Index -> PageGate Support
View previous topic :: View next topic  
Author Message
uqed



Joined: 20 Jan 2020
Posts: 5
Location: Massachusetts

PostPosted: Mon Jan 20, 2020 8:47 am    Post subject: Odd behavior with times in PageGate Reply with quote

We are seeing odd behavior with emails and not sure if it is PageGate or the customers email server. Between the hours of 2000 and 2359 +1900 is added to the UTC time throwing off the date in the header of received emails. Normally it is +0500. Any help would be appreciated.

In D:\PageGateData\Logs\Y2020M01D15\PGDial1 the log shows ....Date: Wed, 15 Jan 2020 22:32:42 +1900 (EST)<13><10>
To: <7936130e37074a6c9ccd0d2773890e6c@alert.bryx.com>

Here is the email header received by the destination:

Delivered-To: 7936130e37074a6c9ccd0d2773890e6c@alert.bryx.com
Return-Path: <cbeck@city.waltham.ma.us>
Delivered-To: 7936130e37074a6c9ccd0d2773890e6c@alert.bryx.com
Received: from mail.city.waltham.ma.us (mail.city.waltham.ma.us [72.248.137.162])
by app04.bryx.com (Postfix) with ESMTPS id 28B301E08CA
for <7936130e37074a6c9ccd0d2773890e6c@alert.bryx.com>; Fri, 17 Jan 2020 01:48:00 +0000 (UTC)
Received: from city.waltham.ma.us (10.10.1.25) by CASHT01.walnet.priv
(10.10.1.63) with Microsoft SMTP Server id 14.3.123.3; Thu, 16 Jan 2020
20:47:58 -0500
Received: from localhost (localhost[127.0.0.1]) by city.waltham.ma.us
(PageGate) with SMTP id 1601202047580 for
<7936130e37074a6c9ccd0d2773890e6c@alert.bryx.com>; Fri, 17 Jan 2020 01:47:58
+0000
Message-ID: <1601202047580@city.waltham.ma.us>
Content-Type: text/plain
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Mailer: PageGate Server 8.1
Date: Thu, 16 Jan 2020 20:47:58 +1900
To: <7936130e37074a6c9ccd0d2773890e6c@alert.bryx.com>
From: <cbeck@city.waltham.ma.us>
Subject: Text Message
MIME-Version: 1.0

cbeck:AMR:MEDICAL TBD:41 LIONEL AV:JACQUELINE RD to CUL DE SAC


Back to top
View user's profile
Tech Support



Joined: 25 Aug 2003
Posts: 4237

PostPosted: Mon Jan 20, 2020 11:20 am    Post subject: Reply with quote

Just to double check a few things, if you would, go in to the properties of pagegate.exe in the program directory and check the 'Version' or 'Details' tab to let us know which build of the program you're using.

Also, go in to PG Admin and go to the Registration section. In the upper right hand corner, it will say 'Connectors' and give you a number. What number is there?



_________________
Tech Support
support@notepage.com
http://www.notepage.net
Back to top
View user's profile
uqed



Joined: 20 Jan 2020
Posts: 5
Location: Massachusetts

PostPosted: Mon Jan 20, 2020 12:18 pm    Post subject: Reply with quote

I should have given you that information:
Version 8.2.0.1 2 connectors


Back to top
View user's profile
Tech Support



Joined: 25 Aug 2003
Posts: 4237

PostPosted: Mon Jan 20, 2020 12:59 pm    Post subject: Reply with quote

We have an updated build of the connector engines we'd like you to try. If you would:

1) Download the updated executables here:
https://www.notepage.net/download/dev/pgdial1.exe
https://www.notepage.net/download/dev/pgdial2.exe

2) Browse in to the PageGate program directory.

3) Make a backup copy of the current pgdial1.exe and pgdial2.exe files

4) Open PG Admin.

5) Right click on 'Connectors', select 'Stop All'

6) Copy the files you downloaded in step 1 in to the PageGate program directory and overwrite the existing files.

7) Back in PG Admin, right click on 'Connectors', select 'Start All'

Then follow up with us to let us know if the issue is resolved, please.



_________________
Tech Support
support@notepage.com
http://www.notepage.net
Back to top
View user's profile
uqed



Joined: 20 Jan 2020
Posts: 5
Location: Massachusetts

PostPosted: Mon Jan 20, 2020 1:21 pm    Post subject: Reply with quote

Very good - I've done this and will review after 2200 this evening. Thank you.


Back to top
View user's profile
uqed



Joined: 20 Jan 2020
Posts: 5
Location: Massachusetts

PostPosted: Tue Jan 21, 2020 9:37 am    Post subject: Reply with quote

Outstanding and thank you for the quick response!! The new connectors resolved the issue and all is well. Could you offer an explanation of why this was happening? More curious on my part.


Back to top
View user's profile
Tech Support



Joined: 25 Aug 2003
Posts: 4237

PostPosted: Tue Jan 21, 2020 2:12 pm    Post subject: Reply with quote

The Connector module was calculating the time zone offset in an odd way.

+1900 and -500 both describe the same offset from GMT (5 hours offset). However one is 24 hours from the other.

The Connector was mis-calculating the negative/positive aspect of the offset at night.



_________________
Tech Support
support@notepage.com
http://www.notepage.net
Back to top
View user's profile
uqed



Joined: 20 Jan 2020
Posts: 5
Location: Massachusetts

PostPosted: Tue Jan 21, 2020 5:53 pm    Post subject: Reply with quote

Very good - thank you again!


Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NotePage, Inc. Forum Index -> PageGate Support All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin