NotePage, Inc. Forum Index

Modem looks like it;s talking, but no joy on pages.

 
Post new topic   Reply to topic    NotePage, Inc. Forum Index -> PageGate Support
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jworth



Joined: 08 Jul 2015
Posts: 2
Location: USA

PostPosted: Wed Jul 08, 2015 4:03 pm    Post subject: Modem looks like it;s talking, but no joy on pages. Reply with quote

Newly built serve 2012, IIS and with the newly purchased Pagegate 7.
migrated DB, etc. ... I have GetWeb working.

Had to install a legacy modem: generic settings in Com1: 9600, Even, 7, 1

Thing is it looks like it tries to send, but I get a No Carrier right when it is supposed to send the message.
(ph # redacted to ####)

Log below:
7/8/2015 3:54:34 PM ========================================
7/8/2015 3:54:34 PM Start connection to carrier: Name
7/8/2015 3:54:34 PM Connect using TAP protocol
7/8/2015 3:54:34 PM Setting communication parameters (9600,e,7,1)
7/8/2015 3:54:34 PM Attempting to reset modem
7/8/2015 3:54:35 PM Sent:AT<CR>
7/8/2015 3:54:35 PM Received:AT<CR><CR><LF>OK<CR><LF>
7/8/2015 3:54:35 PM Modem reset
7/8/2015 3:54:35 PM Attempting to send connector init string
7/8/2015 3:54:35 PM Sent:AT&FQ0V1X4&D2<CR>
7/8/2015 3:54:35 PM Received:AT&FQ0V1X4&D2<CR><CR><LF>OK<CR><LF>
7/8/2015 3:54:35 PM connector init string sent
7/8/2015 3:54:35 PM Attempting to send carrier init string
7/8/2015 3:54:35 PM Sent:AT&FQ0V1X4&D2<CR>
7/8/2015 3:54:36 PM Received:AT&FQ0V1X4&D2<CR><CR><LF>OK<CR><LF>
7/8/2015 3:54:36 PM Carrier init string sent
7/8/2015 3:54:36 PM Dialing carrier
7/8/2015 3:54:36 PM Sent:ATDT####<CR>
7/8/2015 3:54:44 PM Waiting for connection
7/8/2015 3:54:44 PM Received:ATDT####<CR>
7/8/2015 3:54:44 PM Connected to carrier
7/8/2015 3:54:44 PM Waiting for protocol initialization
7/8/2015 3:54:45 PM Sent:<CR>
7/8/2015 3:54:47 PM Received:<CR><LF>NO CARRIER<CR><LF>
7/8/2015 3:54:47 PM Sent:<CR>
7/8/2015 3:54:50 PM Received:<CR>
7/8/2015 3:54:50 PM Sent:<CR>
7/8/2015 3:54:54 PM Received:<CR>
7/8/2015 3:54:54 PM Sent:<CR>
7/8/2015 3:54:59 PM Received:<CR>
7/8/2015 3:55:00 PM Hanging up modem
7/8/2015 3:55:04 PM Sent:ATH0<CR>
7/8/2015 3:55:04 PM Received:ATH0<CR><CR><LF>OK<CR><LF>
7/8/2015 3:55:04 PM Modem hung up

Any ideas?

thanks,

John W.


Back to top
View user's profile
Tech Support



Joined: 25 Aug 2003
Posts: 4041

PostPosted: Wed Jul 08, 2015 4:05 pm    Post subject: Reply with quote

Just to double check, what TAP system are you trying to dial in to? Is it a carrier's TAP terminal or an in-house terminal?

Also, what communication parameters does that terminal require for the handshake?



_________________
Tech Support
support@notepage.com
http://www.notepage.net
Back to top
View user's profile
OzCom



Joined: 22 Oct 2003
Posts: 1087
Location: US

PostPosted: Thu Jul 09, 2015 7:15 am    Post subject: Reply with quote

I do not see the TAP initiation string - are you sure the number you are dialing is a TAP compliant terminal?



_________________
Aaron D. Osgood
Streamline Communications, LLC
* Authorized Notepage, Inc. Development Partner and Re-seller
TEL: 207-518-8455
AOsgood@streamline-solutions.net
Creators of AutoPage Spillman CAD interface for PageGate
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
jworth



Joined: 08 Jul 2015
Posts: 2
Location: USA

PostPosted: Thu Jul 09, 2015 7:33 am    Post subject: Reply with quote

Tech Support wrote:
Just to double check, what TAP system are you trying to dial in to? Is it a carrier's TAP terminal or an in-house terminal?

This is an internal TAP to our center.

Also, what communication parameters does that terminal require for the handshake?


I'll verify with our Comm people.

OzCom - you make a good point too - I hadn't noticed, but the 2nd init string is the same as first.... looks like the DB chose the first one automatically after upgrade. I'll test the others in the drop down. (I have 6 to choose from)

Thanks for your input.


John W


Back to top
View user's profile
dbell6809



Joined: 09 Mar 2004
Posts: 23
Location: Sioux Falls South Dakota

PostPosted: Thu Jul 09, 2015 10:08 am    Post subject: Modem carrier strings not working. Reply with quote

We have installed pagegate on Windows server 2012 after having it work successfully on Windows 2008 for a long time. We are having difficulties with modem settings. The server is talking to the modem and tries to connect but drops the carrier. We initially tried it with the same setting we had with Server 2008 for the modem and have tired to use the auto feature to find the correct modem string. Any ideas



_________________
Dennis Bell

Not all who wander are lost. -- J. R. R. Tolkien
Back to top
View user's profile
Tech Support



Joined: 25 Aug 2003
Posts: 4041

PostPosted: Thu Jul 09, 2015 10:20 am    Post subject: Reply with quote

There are several factors that can affect TAP negotiation sequences.

What make and model of modem was your Server 2008 system using?

What make and model of modem is your Server 2012 system using?

What version of PageGate were you using on the Server 2008 system and what version of PageGate are you using on the Server 2012 system?

Whose TAP system are you trying to dial in to and what communication parameters do you currently have set for that carrier?

Also, if you would, please email the c:\PageGateData\Logs\*.log files from the PageGate server to support at notepage dot com so we can have a look at what's happening during the TAP negotiation sequence.



_________________
Tech Support
support@notepage.com
http://www.notepage.net
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NotePage, Inc. Forum Index -> PageGate Support All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin