NotePage, Inc. Forum Index

Getting jibberish when connecting to Verizon's TAP

 
Post new topic   Reply to topic    NotePage, Inc. Forum Index -> General Questions and Announcements
View previous topic :: View next topic  
Author Message
rob



Joined: 19 May 2011
Posts: 4

PostPosted: Thu May 19, 2011 1:54 pm    Post subject: Getting jibberish when connecting to Verizon's TAP Reply with quote

I'm trying to use Verizon with TAP. Below is the log. Everything appears fine until timestamp 9:33:07. Any idea what might be wrong? I'm using the recommended 2400,e,7,1.

5/19/2011 9:32:46 AM Start connection to carrier: VERIZON-TAP
5/19/2011 9:32:46 AM Connect using TAP protocol
5/19/2011 9:32:46 AM Setting communication parameters
5/19/2011 9:32:46 AM Sent:AT<CR><LF>
5/19/2011 9:32:46 AM Attempting to reset modem
5/19/2011 9:32:48 AM Sent:AT<CR>
5/19/2011 9:32:49 AM Received:<CR><LF>OK<CR><LF>
5/19/2011 9:32:49 AM modem reset
5/19/2011 9:32:49 AM Attempting to send carrier init string
5/19/2011 9:32:50 AM Sent:AT&F0Q0V1X4&D2&B1&K0&M0&N3<CR>
5/19/2011 9:32:50 AM Received:<CR><LF>OK<CR><LF>
5/19/2011 9:32:51 AM Carrier init string sent
5/19/2011 9:32:51 AM Dialing carrier
5/19/2011 9:32:51 AM Sent:ATDT918668230501<CR>
5/19/2011 9:32:59 AM Waiting for connection
5/19/2011 9:33:02 AM Received:<CR><LF>CONNECT 2400/NONE<CR><LF>
5/19/2011 9:33:02 AM Connected to carrier
5/19/2011 9:33:02 AM Waiting for protocol initialization
5/19/2011 9:33:07 AM Received:Trei9g t<5>p.<CR>Ms.Yt<NAK>aQ9<SUB>k+<15>4<20>6eri<ESC>n.Y:si&N, 15A<STX>JMII<9>4<14>>Yn<CR><LF>
5/19/2011 9:33:07 AM Sent:<CR>
5/19/2011 9:33:10 AM Received:IDuSx
5/19/2011 9:33:10 AM Sent:<CR>
5/19/2011 9:33:15 AM Received:IDuSx
5/19/2011 9:33:15 AM Sent:<CR>
5/19/2011 9:33:20 AM Received:IDuSx
5/19/2011 9:33:20 AM Sent:<CR>
5/19/2011 9:33:27 AM Received:IDuSx
5/19/2011 9:33:27 AM Attempting to hang up modem
5/19/2011 9:33:29 AM Sent:AT<CR>
5/19/2011 9:33:30 AM Received:<CR><LF>OK<CR><LF>
5/19/2011 9:33:30 AM modem hung up
5/19/2011 9:33:30 AM Carrier retry limit reached. Marking pending messages as bad
5/19/2011 9:33:30 AM FAILED To:Kevin via modem Frm:Orion NPM Msg:test


Back to top
View user's profile
Tech Support



Joined: 25 Aug 2003
Posts: 4041

PostPosted: Thu May 19, 2011 2:04 pm    Post subject: Reply with quote

Try using 300 or 1200 baud instead. Also, remember to reset the init string to (auto) each time you change the baud rate.



_________________
Tech Support
support@notepage.com
http://www.notepage.net
Back to top
View user's profile
rob



Joined: 19 May 2011
Posts: 4

PostPosted: Thu May 19, 2011 4:34 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks, I tried that. Same result. The stuff that comes back is exactly the same making me think that it is not baud, parity, stop bits, or error-related. It's a brand-new US Robotics modem. Obviously, it connects and communicates to some degree. Any other ideas? Here are log fragments from the 1200 and 300 test:

====================================
5/19/2011 2:14:04 PM Start connection to carrier: VERIZON-TAP
5/19/2011 2:14:04 PM Connect using TAP protocol
5/19/2011 2:14:04 PM Setting communication parameters
5/19/2011 2:14:04 PM Sent:AT<CR><LF>
5/19/2011 2:14:05 PM Attempting to reset modem
5/19/2011 2:14:07 PM Sent:AT<CR>
5/19/2011 2:14:07 PM Received:<CR><LF>OK<CR><LF>
5/19/2011 2:14:08 PM modem reset
5/19/2011 2:14:08 PM Attempting to send carrier init string
5/19/2011 2:14:08 PM Sent:AT&F0Q0V1X4&D2&B1&K0&M0&N2<CR>
5/19/2011 2:14:09 PM Received:<CR><LF>OK<CR><LF>
5/19/2011 2:14:09 PM Carrier init string sent
5/19/2011 2:14:09 PM Dialing carrier
5/19/2011 2:14:09 PM Sent:ATDT918668230501<CR>
5/19/2011 2:14:17 PM Waiting for connection
5/19/2011 2:14:20 PM Received:<CR><LF>CONNECT 1200/NONE<CR><LF>
5/19/2011 2:14:20 PM Connected to carrier
5/19/2011 2:14:20 PM Waiting for protocol initialization
5/19/2011 2:14:25 PM Received:Trei9g t<5>p.<CR>Ms.Yt<NAK>aQ9<SUB>k+<15>4<20>6eri<ESC>n.Y:si&N, 15A<STX>JMII<9>4<14>>Yn<CR><LF>
5/19/2011 2:14:25 PM Sent:<CR>
5/19/2011 2:14:28 PM Received:IDuSx
5/19/2011 2:14:28 PM Sent:<CR>
5/19/2011 2:14:33 PM Received:IDuSx
5/19/2011 2:14:33 PM Sent:<CR>
5/19/2011 2:14:39 PM Received:IDuSx
5/19/2011 2:14:39 PM Sent:<CR>
5/19/2011 2:14:45 PM Received:IDuSx
5/19/2011 2:14:45 PM Attempting to hang up modem
5/19/2011 2:14:48 PM Sent:AT<CR>
5/19/2011 2:14:48 PM Received:<CR><LF>OK<CR><LF>
5/19/2011 2:14:48 PM modem hung up
5/19/2011 2:14:48 PM Carrier retry limit reached. Marking pending messages as bad
5/19/2011 2:14:48 PM FAILED To:Kevin via modem Frm:Orion NPM Msg:test
5/19/2011 2:15:27 PM ====================================
5/19/2011 2:15:27 PM Start connection to carrier: VERIZON-TAP
5/19/2011 2:15:27 PM Connect using TAP protocol
5/19/2011 2:15:27 PM Setting communication parameters
5/19/2011 2:15:27 PM Sent:AT<CR><LF>
5/19/2011 2:15:28 PM Attempting to reset modem
5/19/2011 2:15:30 PM Sent:AT<CR>
5/19/2011 2:15:31 PM Received:<CR><LF>OK<CR><LF>
5/19/2011 2:15:31 PM modem reset
5/19/2011 2:15:31 PM Auto detecting modem init string
5/19/2011 2:15:31 PM Sent:AT&F0Q0V1X4&D2&B1&K0&M0&N1<CR>
5/19/2011 2:15:32 PM Received:<CR><LF>OK<CR><LF>
5/19/2011 2:15:32 PM Attempting to send carrier init string
5/19/2011 2:15:32 PM Sent:AT&F0Q0V1X4&D2&B1&K0&M0&N1<CR>
5/19/2011 2:15:33 PM Received:<CR><LF>OK<CR><LF>
5/19/2011 2:15:33 PM Carrier init string sent
5/19/2011 2:15:33 PM Dialing carrier
5/19/2011 2:15:33 PM Sent:ATDT918668230501<CR>
5/19/2011 2:15:41 PM Waiting for connection
5/19/2011 2:15:43 PM Received:<CR><LF>CONNECT 300/NONE<CR><LF>
5/19/2011 2:15:43 PM Connected to carrier
5/19/2011 2:15:43 PM Waiting for protocol initialization
5/19/2011 2:15:48 PM Sent:<CR>
5/19/2011 2:15:51 PM Received:Trei9g t<5>p.<CR>Ms.Yt<NAK>aQ9<SUB>k+<15>4<20>6eri<ESC>n.E<19>Cs)6N91<ETX>-6M0


Back to top
View user's profile
Tech Support



Joined: 25 Aug 2003
Posts: 4041

PostPosted: Fri May 20, 2011 9:59 am    Post subject: Reply with quote

Is the modem you're using a US Robotics 5637?



_________________
Tech Support
support@notepage.com
http://www.notepage.net
Back to top
View user's profile
rob



Joined: 19 May 2011
Posts: 4

PostPosted: Fri May 20, 2011 11:00 am    Post subject: Reply with quote

Um, yes. I also updated the driver and still got the same result.


Back to top
View user's profile
Tech Support



Joined: 25 Aug 2003
Posts: 4041

PostPosted: Fri May 20, 2011 11:05 am    Post subject: Reply with quote

Unfortunately, the US Robotics 5637 modem can't speak with the Verizon terminal. I don't know why, I don't know what the root cause is but I've never, ever ever under any operating system gotten that specific modem to communicate with the Verizon TAP system reliably or properly.



_________________
Tech Support
support@notepage.com
http://www.notepage.net
Back to top
View user's profile
OzCom



Joined: 22 Oct 2003
Posts: 1087
Location: US

PostPosted: Fri May 20, 2011 3:59 pm    Post subject: Reply with quote

The likely culprit is the fact that Verizon uses a voip link in front of it's TAP modem pool. THat particular USR device (along with several others) has a notoriously hard time negotiating the codec used.

Similar to the reason why VOIP based FAXING is horrendous



_________________
Aaron D. Osgood
Streamline Communications, LLC
* Authorized Notepage, Inc. Development Partner and Re-seller
TEL: 207-518-8455
AOsgood@streamline-solutions.net
Creators of AutoPage Spillman CAD interface for PageGate
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
kent



Joined: 07 Sep 2005
Posts: 42

PostPosted: Mon Mar 26, 2012 9:30 am    Post subject: Reply with quote

Is using a USR 5637 modem with Verizon still an issue? I have been using one for a couple of years on my standby PageGate server and it seems to work just fine.


Back to top
View user's profile
Tech Support



Joined: 25 Aug 2003
Posts: 4041

PostPosted: Mon Mar 26, 2012 9:33 am    Post subject: Reply with quote

If it works for your particular server, there's no reason to switch it out. We've just had a tremendous amount of difficulty getting them to work with nearly every other client system that they've been used on.



_________________
Tech Support
support@notepage.com
http://www.notepage.net
Back to top
View user's profile
jandafields



Joined: 21 Oct 2008
Posts: 79

PostPosted: Wed May 02, 2012 2:59 pm    Post subject: Reply with quote

The USR 5637 USB is the BEST modem... I use them for everything. You just have to use the right init-string. I'm using 4 of them with Verizon TAP right now.

They work 100% with any computer system I use them in for Verizon TAP. I used it successfully on XP and XP64 and Server 2003 and Vista and 7.

But, it's all in the init string. It will NOT work without this exact string:

If you search the forum, it has been posted here before:

&FS13=7S19=2

The best thing about the 5637 is that, unlike most usb modems, you can use MULTIPLE on the same computer at the same time without conflict!!!

EDIT: AT&FS13=7S19=2 (The AT is required)




Last edited by jandafields on Wed May 02, 2012 3:08 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile
jandafields



Joined: 21 Oct 2008
Posts: 79

PostPosted: Wed May 02, 2012 3:07 pm    Post subject: Reply with quote

Actually, the exact init string to make this modem work perfectly is:

AT&FS13=7S19=2

(I forgot to add the AT to the previous post, but that is usually assumed)


Back to top
View user's profile
Tech Support



Joined: 25 Aug 2003
Posts: 4041

PostPosted: Wed May 02, 2012 3:09 pm    Post subject: Reply with quote

Just to verify, this:

jandafields wrote:
&FS13=7S19=2


should be the part after the AT, right? So, AT&FS13=7S19=2 would be the full init string?



_________________
Tech Support
support@notepage.com
http://www.notepage.net
Back to top
View user's profile
jandafields



Joined: 21 Oct 2008
Posts: 79

PostPosted: Wed May 02, 2012 3:13 pm    Post subject: Reply with quote

Tech Support wrote:
Just to verify, this:

jandafields wrote:
&FS13=7S19=2


should be the part after the AT, right? So, AT&FS13=7S19=2 would be the full init string?


Yes, use that and you will be sending TAP to verizon flawlessly.

I send out literally thousands of messages per day to Verizon TAP with these modems for public safety.

By the way, that was posted in the forum back in 2010. I started that post and someone else posted this solution at the end of it and I have been using these modems exclusivey ever since.

http://www.notepage.net/forum/viewtopic.php?t=7568357&postdays=0&postorder=asc&start=30


Back to top
View user's profile
dmmillr1



Joined: 10 May 2012
Posts: 1
Location: Illinois

PostPosted: Thu May 10, 2012 11:28 am    Post subject: Reply with quote

thanks for the post man, huge help


Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NotePage, Inc. Forum Index -> General Questions and Announcements All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin