NotePage, Inc. Forum Index

GetTapi responding No Carrier

 
Post new topic   Reply to topic    NotePage, Inc. Forum Index -> PageGate Support
View previous topic :: View next topic  
Author Message
delboy83



Joined: 22 Nov 2012
Posts: 7
Location: UK

PostPosted: Thu Nov 22, 2012 8:03 am    Post subject: GetTapi responding No Carrier Reply with quote

Hi All,

I have a PageGate server at Site A with a modem connected to it, and another server running Scope at Site B also with a modem. Scope sends data using Tapi, therefore I have set it to dial the Site A and send a message about the status of the system. Here's what happens when it dials Site A:

22/11/2012 12:58:04 Received:ATS0=1<CR><CR><LF>OK<CR><LF><CR><LF>RING<CR><LF>
22/11/2012 12:58:13 Received:ATS0=1<CR><CR><LF>OK<CR><LF><CR><LF>RING<CR><LF><CR><LF>CONNEC
22/11/2012 12:58:13 Received:ATS0=1<CR><CR><LF>OK<CR><LF><CR><LF>RING<CR><LF><CR><LF>CONNEC
22/11/2012 12:58:13 New connection accepted
22/11/2012 12:58:13 Received:<LF>
22/11/2012 12:58:13 Sending protocol identifier
22/11/2012 12:58:17 Received:<LF><CR><LF>NO CAR
22/11/2012 12:58:17 Received:<LF><CR><LF>NO CAR
22/11/2012 12:58:17 Modem hung up
22/11/2012 12:58:18 Sent:ATS0=1<CR>
22/11/2012 12:58:18 Sent:ID=
22/11/2012 12:58:19 Sent:ATS0=1<CR>
22/11/2012 12:58:19 Received:<LF>OK<CR><LF>?u??A
22/11/2012 12:58:19 Received:<LF>OK<CR><LF>?u??A?<11>??=
22/11/2012 12:58:23 Sent:ID=
22/11/2012 12:58:24 Received:<LF>OK<CR><LF>?u??A?<11>??=ID=
22/11/2012 12:58:28 Sent:ID=
22/11/2012 12:58:29 Received:<LF>OK<CR><LF>?u??A?<11>??=ID=ID=
22/11/2012 12:58:33 Sent:ID=
22/11/2012 12:58:34 Received:<LF>OK<CR><LF>?u??A?<11>??=ID=ID=ID=
22/11/2012 12:58:38 Sent:ID=
22/11/2012 12:58:39 Received:<LF>OK<CR><LF>?u??A?<11>??=ID=ID=ID=ID=
22/11/2012 12:58:44 Sent:ID=
22/11/2012 12:58:44 Sent:<CR><ESC><EOT><CR>
22/11/2012 12:58:44 Received:ID=<CR><ESC><EOT><CR>
22/11/2012 12:58:45 Received:ID=<CR><ESC><EOT><CR>
22/11/2012 12:58:45 Modem hung up
22/11/2012 12:58:46 Sent:ATS0=1<CR>
22/11/2012 12:58:46 Received:ATS0=1<CR><CR>
22/11/2012 12:58:47 Received:ATS0=1<CR><CR><LF>OK<CR><LF>

On PageGate I have setup a carrier to use SMTP, ideally I would like it to email me.

I have also setup a recipient with a specified email address - when the above happens in the Log I also get an on-screen error:
Run-time error '8018':

Operation valid only when the port is open

Any help on this would be great, i'm fairly new to the scene but need to get to grips with the system.

Thanks in advance


Back to top
View user's profile
Tech Support



Joined: 25 Aug 2003
Posts: 4041

PostPosted: Fri Nov 23, 2012 9:06 am    Post subject: Reply with quote

What do you have the baud rate, data bits, parity and stop bits set to both in GetTAP and your sending TAP system?



_________________
Tech Support
support@notepage.com
http://www.notepage.net
Back to top
View user's profile
OzCom



Joined: 22 Oct 2003
Posts: 1087
Location: US

PostPosted: Sat Nov 24, 2012 8:39 am    Post subject: Reply with quote

Your post said sending site "B" is using "Tapi" - I assume this is a typo. The protocol your PageGate at site "A" is looking for is "TAP" (Telocator Alphanumeric Protocol), not "TAPI" (Telephony Application Programming Interface)



_________________
Aaron D. Osgood
Streamline Communications, LLC
* Authorized Notepage, Inc. Development Partner and Re-seller
TEL: 207-518-8455
AOsgood@streamline-solutions.net
Creators of AutoPage Spillman CAD interface for PageGate
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
Tech Support



Joined: 25 Aug 2003
Posts: 4041

PostPosted: Mon Nov 26, 2012 8:21 am    Post subject: Reply with quote

After the other systems connects, it's supposed to send a carriage return ( <CR> ) to start the protocol. It looks like all it does is send a linefeed ( <LF> ), and then hangs up after four seconds.

I have posted an updated GetTAP module that may help, but you may have to look into why the other end isn't sending the carriage return (as specified by the TAP protocol).

You can download the update here:
http://www.notepage.net/download/pggtap.exe



_________________
Tech Support
support@notepage.com
http://www.notepage.net
Back to top
View user's profile
delboy83



Joined: 22 Nov 2012
Posts: 7
Location: UK

PostPosted: Mon Nov 26, 2012 3:32 pm    Post subject: Reply with quote

I'll give it a go and report back.

The other system is a Scope server which collects radio transmissions from other local devices and then reports back.

There doesn't appear to be anywhere on the software to change how it communicates. This has definitely worked with PageGate before because this unit was being maintained by a company (now gone into administration) who were using PageGate for the job.

Hence why it needs to be recreated


Back to top
View user's profile
delboy83



Joined: 22 Nov 2012
Posts: 7
Location: UK

PostPosted: Wed Nov 28, 2012 5:28 am    Post subject: Reply with quote

Still no joy - i've been given the following log off the remote system:

Initialising Modem
>> ATZ
ATZ

OK
>> ATE0 S7=30M1L2
ATE0 S7=30M1L2

OK
>> ATS2?
COM EVENT 1

043

OK
>> ATS12?
COM EVENT 1

050

OK
Dialing Contact Number "XXXXXXXXXXX"
COM EVENT 1

NO CARRIER
>> ATZ
COM EVENT 1

OK
NO CARRIER
This Test has failed, modem response to dial command is
"NO CARRIER"

I have blanked the telephone number out - please ignore

Any other suggestions?


Back to top
View user's profile
OzCom



Joined: 22 Oct 2003
Posts: 1087
Location: US

PostPosted: Wed Nov 28, 2012 6:54 am    Post subject: Reply with quote

Send your direct contact info - I'd like to test something. I'll have one of my PageGate systems dial yours and use TAP to complete a message. This will help narrow down the problem to either SENDING or RECEIVING end.



_________________
Aaron D. Osgood
Streamline Communications, LLC
* Authorized Notepage, Inc. Development Partner and Re-seller
TEL: 207-518-8455
AOsgood@streamline-solutions.net
Creators of AutoPage Spillman CAD interface for PageGate
Back to top
View user's profile Send e-mail Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
Tech Support



Joined: 25 Aug 2003
Posts: 4041

PostPosted: Wed Nov 28, 2012 10:15 am    Post subject: Reply with quote

What does the GetTap log in PageGate look like for that same session you posted above?



_________________
Tech Support
support@notepage.com
http://www.notepage.net
Back to top
View user's profile
delboy83



Joined: 22 Nov 2012
Posts: 7
Location: UK

PostPosted: Fri Nov 30, 2012 10:48 am    Post subject: Reply with quote

Hi Guys,

Log from Site A (pagegate server):
-------------------
30/11/2012 15:39:18 Time synchronized with scheduler
30/11/2012 15:39:23 Sent:ATS0=1<CR>
30/11/2012 15:39:23 Received:ATS0=1<CR><CR>
30/11/2012 15:39:23 Received:ATS0=1<CR><CR><LF>OK<CR><LF>
30/11/2012 15:40:03 Received:ATS0=1<CR><CR><LF>OK<CR><LF><CR><LF>RING<CR><LF>
30/11/2012 15:40:12 Received:ATS0=1<CR><CR><LF>OK<CR><LF><CR><LF>RING<CR><LF><CR><LF>CONNEC
30/11/2012 15:40:12 Received:ATS0=1<CR><CR><LF>OK<CR><LF><CR><LF>RING<CR><LF><CR><LF>CONNEC
30/11/2012 15:40:13 New connection accepted
30/11/2012 15:40:13 Received:<LF>
30/11/2012 15:40:13 Sending protocol identifier
30/11/2012 15:40:13 Received:<LF><127>
30/11/2012 15:40:16 Sent:ID=
30/11/2012 15:40:16 Received:<LF><127><CR><LF>NO CAR
30/11/2012 15:40:17 Received:<LF><127><CR><LF>NO CAR
30/11/2012 15:40:17 Modem hung up
30/11/2012 15:40:18 Sent:ATS0=1<CR>
30/11/2012 15:40:18 Received:ATS0=1<CR><CR>
30/11/2012 15:40:19 Received:ATS0=1<CR><CR><LF>OK<CR><LF>
30/11/2012 15:40:21 Sent:ID=
30/11/2012 15:40:21 Received:ATS0=1<CR><CR><LF>OK<CR><LF>ID=
30/11/2012 15:40:26 Sent:ID=
30/11/2012 15:40:26 Received:ATS0=1<CR><CR><LF>OK<CR><LF>ID=ID=
30/11/2012 15:40:31 Sent:ID=
30/11/2012 15:40:31 Received:ATS0=1<CR><CR><LF>OK<CR><LF>ID=ID=ID=
30/11/2012 15:40:36 Sent:ID=
30/11/2012 15:40:36 Received:ATS0=1<CR><CR><LF>OK<CR><LF>ID=ID=ID=ID=
30/11/2012 15:40:41 Sent:ID=
30/11/2012 15:40:41 Sent:<CR><ESC><EOT><CR>
30/11/2012 15:40:41 Received:ID=<CR><ESC><EOT><CR>
30/11/2012 15:40:42 Received:ID=<CR><ESC><EOT><CR>
30/11/2012 15:40:42 Modem hung up
30/11/2012 15:40:43 Sent:ATS0=1<CR>
30/11/2012 15:40:44 Received:ATS0=1<CR><CR>
30/11/2012 15:40:44 Received:ATS0=1<CR><CR><LF>OK<CR><LF>

---- end of log ----


Log from Site B (PC Base Station Scope software):
-------------------
Initialising Modem
>> ATZ
ATZ

OK
>> ATE0 S7=30M1L2
ATE0 S7=30M1L2

OK
>> ATS2?
COM EVENT 1

043

OK
>> ATS12?
COM EVENT 1

050

OK
Dialing Contact Number "01673878744"
COM EVENT 1

NO CARRIER
>> ATZ
COM EVENT 1

OK
NO CARRIER
This Test has failed, modem response to dial command is
"NO CARRIER"
---- end of log ----

OzCom - PM page seems to be broken, so I have emailed you the number.

Thanks all for your help so far


Back to top
View user's profile
delboy83



Joined: 22 Nov 2012
Posts: 7
Location: UK

PostPosted: Mon Dec 03, 2012 10:28 am    Post subject: Reply with quote

Hi All,

Another update - I decided to install PageGate on one of my old laptops with a built in modem and everything is working as expected.

Which now means that the culprit is most probably the PC or modem that it was running on.

At least I have a working system now and i've got more time to move things around.

Top tip from me - try it on totally different hardware in a different location with a different modem to help isolate the problem :)

Thanks everyone for your help on this


Back to top
View user's profile
Tech Support



Joined: 25 Aug 2003
Posts: 4041

PostPosted: Mon Dec 03, 2012 11:33 am    Post subject: Reply with quote

Do you have any logs from the Base Station Scope Software from when it was working? I'd like to see what kind of requests and responses it uses when working correctly. That should at least clear up once and for all what protocols it is using.



_________________
Tech Support
support@notepage.com
http://www.notepage.net
Back to top
View user's profile
delboy83



Joined: 22 Nov 2012
Posts: 7
Location: UK

PostPosted: Mon Dec 03, 2012 2:42 pm    Post subject: Reply with quote

Here are the logs for a successful attempt between Site A and B

Site A (Pagegate)
============

03/12/2012 19:37:00 Received:<CR><LF>RING<CR><LF>
03/12/2012 19:37:01 Received:<CR><LF>RING<CR><LF><CR><LF>RING<CR><LF>
03/12/2012 19:37:16 Received:<CR><LF>RING<CR><LF><CR><LF>RING<CR><LF>
03/12/2012 19:37:16 New connection accepted
03/12/2012 19:37:16 Received:<LF>
03/12/2012 19:37:16 Sending protocol identifier
03/12/2012 19:37:17 Received:<LF><CR>
03/12/2012 19:37:17 Sent:ID=
03/12/2012 19:37:17 Received:<LF><CR><ESC>PG1HS<CR>
03/12/2012 19:37:17 Received request for automatic TAP mode
03/12/2012 19:37:17 Sent:<CR><ACK><CR>
03/12/2012 19:37:17 Sent:<ESC>[p<CR>
03/12/2012 19:37:17 TAP in progress, waiting for data block
03/12/2012 19:37:17 Received:<STX>HS<CR>ALERT MESSAGE<CR><ETX>70;<CR>
03/12/2012 19:37:17 Data block received
03/12/2012 19:37:17 Sent:<CR><ACK><CR>
03/12/2012 19:37:17 Message accepted. Recipient: hs
03/12/2012 19:37:17 Received:<EOT><CR>
03/12/2012 19:37:17 Sent:<ESC><EOT><CR>
03/12/2012 19:37:19 Modem hung up
03/12/2012 19:37:20 Sent:ATS0=1<CR>
03/12/2012 19:37:20 Received:<CR><LF>OK<CR><LF>

============

Site B (Scope)
============
OK
>> ATE0 S7=30M1L3
ATE0 S7=30M1L3

OK
>> ATS2?
COM EVENT 1

043

OK
>> ATS12?
COM EVENT 1

050

OK
Dialing Contact Number "XXXXXXXXX"
COM EVENT 1

CONNECT 24000
Attempting to Log On
>>
COM EVENT 1
ID=>> <27>PG1HS
COM EVENT 1

<6>
<27>[p
Log On - Sending Message
HS
ALERT MESSAGE

>> <2>HS
ALERT MESSAGE
<3>70;
COM EVENT 1

<6>
>> <4>
COM EVENT 1
<27><4>
Modem Disconnecting
COM EVENT 1

OK
==========


Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NotePage, Inc. Forum Index -> PageGate Support All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin