NotePage, Inc. Forum Index

USRobotics Courier 3453C

 
Post new topic   Reply to topic    NotePage, Inc. Forum Index -> NotePager Pro Support
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bc8



Joined: 06 Sep 2011
Posts: 3

PostPosted: Tue Sep 06, 2011 9:23 am    Post subject: USRobotics Courier 3453C Reply with quote

I am using NotePager Pro with a USRobotics Courier 3453C. When I try to connect to a service via the TAP protocol I get the following:

06/09/2011 15:20:27 ====================================
06/09/2011 15:20:27 Start connection to carrier: Aris
06/09/2011 15:20:27 Connect using TAP protocol
06/09/2011 15:20:27 Setting communication parameters
06/09/2011 15:20:27 Sent:AT<CR><LF>
06/09/2011 15:20:28 Attempting to reset modem
06/09/2011 15:20:30 Sent:AT<CR>
06/09/2011 15:20:31 Received:<CR><LF>OK<CR><LF>
06/09/2011 15:20:31 modem reset
06/09/2011 15:20:31 Attempting to send carrier init string
06/09/2011 15:20:32 Sent:AT&F0Q0V1X4&D2&B1&K0&M0&N2<CR>
06/09/2011 15:20:32 Received:<CR><LF>OK<CR><LF>
06/09/2011 15:20:33 Carrier init string sent
06/09/2011 15:20:33 Dialing carrier
06/09/2011 15:20:33 Sent:ATDT0111111111<CR>
06/09/2011 15:20:41 Waiting for connection
06/09/2011 15:20:49 Received:<CR><LF>CONNECT 1200<CR><LF>
06/09/2011 15:20:49 Connected to carrier
06/09/2011 15:20:49 Waiting for protocol initialization
06/09/2011 15:20:53 Sent:<CR>
06/09/2011 15:20:56 Received:?????
06/09/2011 15:20:56 Sent:<CR>
06/09/2011 15:21:01 Received:?????
06/09/2011 15:21:01 Sent:<CR>
06/09/2011 15:21:06 Received:?????
06/09/2011 15:21:06 Sent:<CR>
06/09/2011 15:21:12 Received:?????
06/09/2011 15:21:12 Attempting to hang up modem
06/09/2011 15:21:15 Sent:AT<CR>
06/09/2011 15:21:15 Received:<CR><LF>OK<CR><LF>
06/09/2011 15:21:15 modem hung up
06/09/2011 15:21:16 Carrier retry limit reached. Marking pending messages as bad
06/09/2011 15:21:16 FAILED To:111111 Msg:test

Why am I getting ????? in the Received?


Back to top
View user's profile
Tech Support



Joined: 25 Aug 2003
Posts: 4041

PostPosted: Tue Sep 06, 2011 9:35 am    Post subject: Reply with quote

Usually, that means that there's a communication mismatch between the communication parameters you're trying to use versus the communication parameters the receiving terminal is trying to use.

What baud rate, parity, data bits and stop bits do you currently have configured?



_________________
Tech Support
support@notepage.com
http://www.notepage.net
Back to top
View user's profile
bc8



Joined: 06 Sep 2011
Posts: 3

PostPosted: Tue Sep 06, 2011 9:52 am    Post subject: Reply with quote

1200,7,E,1


Back to top
View user's profile
Tech Support



Joined: 25 Aug 2003
Posts: 4041

PostPosted: Tue Sep 06, 2011 10:05 am    Post subject: Reply with quote

Okay, I'm not familiar with the Aris carrier. Do you know what communication parameters the receiving terminal is looking for? If not, well, we know that 1200,e,7,1 isn't working. Try 300 baud or 9600 baud. Also be sure to reset the init string to (auto) each time you change one of the communication parameters.



_________________
Tech Support
support@notepage.com
http://www.notepage.net
Back to top
View user's profile
bc8



Joined: 06 Sep 2011
Posts: 3

PostPosted: Tue Sep 06, 2011 10:21 am    Post subject: Reply with quote

I am able to connect using my laptop and NotePage. The settings on my laptop are the exact same as the settings on my desktop. I have tried all the different connection strings in NotePage!


Back to top
View user's profile
Tech Support



Joined: 25 Aug 2003
Posts: 4041

PostPosted: Tue Sep 06, 2011 10:26 am    Post subject: Reply with quote

Ah... now, here's where we get to the strange and interesting voodoo that is working with modems. I'm going to hazard a guess that the make and model of modem in your laptop is completely different. that means it's using a different chipset with different AT command support. It also means that whatever modem the terminal has likes the way the laptop modem is formatting things but doesn't like the way the US Robotics modem is handling things.

If the US Robotics modem is an external modem, you could connect it to the laptop and tell NPP to use it and the same thing would happen. The receiving terminal just won't handshake with that particular modem. I've seen it happen before and, unfortunately, there's not really anything you or I can do about it.

As a long shot, you might try updating the driver of the US Robotics modem to whatever the latest driver available from their website is. Sometimes, especially if you're using Windows Vista or 7, the operating system will grab an older version of the driver for the modem. Updating the driver might put in additional AT command support that will allow the modem to format the handshaking sequence to the receiving terminal's specifications... but, like I said, it's a long shot.



_________________
Tech Support
support@notepage.com
http://www.notepage.net
Back to top
View user's profile
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    NotePage, Inc. Forum Index -> NotePager Pro Support All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin