NotePage, Inc. Forum Index

Search found 9 matches
NotePage, Inc. Forum Index
Author Message
  Topic: Pagegate v7 to Zetron 2100 TAP - Pages work but no ACK
lawco911

Replies: 5
Views: 2212

PostForum: PageGate Support   Posted: Tue Aug 02, 2016 10:19 am   Subject: SOLVED
Thanks (Tech Support)..replacing the pgdial1.exe file with the updated version appeared to fix it.

Thank you for your prompt reply!
  Topic: Pagegate v7 to Zetron 2100 TAP - Pages work but no ACK
lawco911

Replies: 5
Views: 2212

PostForum: PageGate Support   Posted: Tue Aug 02, 2016 9:53 am   Subject: Pagegate v7 to Zetron 2100 TAP - Pages work but no ACK
Thanks for the reply. Those were my thoughts exactly, but all of the ones i've seen on the forum as well as a neighboring county are all using 300 baud, so i assume that's what the terminal is set for. i even upgraded my commodore 64 computer's modem from 300 to 1200 baud back in the day.

it doesnt work with different settings just in pagegate...(doesnt send the page or even complete the handshake process)...i guess I could see if the setting can be changed in the Zetron, but do you think it would make a difference with the acknowledgement?
  Topic: Pagegate v7 to Zetron 2100 TAP - Pages work but no ACK
lawco911

Replies: 5
Views: 2212

PostForum: PageGate Support   Posted: Tue Aug 02, 2016 9:33 am   Subject: Pagegate v7 to Zetron 2100 TAP - Pages work but no ACK
  Topic: Pagegate v7 to Zetron 2100 Terminal via TAP
lawco911

Replies: 10
Views: 3140

PostForum: PageGate Support   Posted: Tue Aug 02, 2016 9:25 am   Subject: Pagegate v7 to Zetron 2100 Terminal via TAP
As an update, We were able to resolve it...it turns out the technician only had the connection setup for zBaseW, not the multiport serial adapter for TAP...we added the second RS-232, had zetron set up the terminal, added a null modem connection and configured it and it appears to work fine. Now i'm having a different issue that i'll post as a new thread.

Thanks for all of your help.
  Topic: Pagegate v7 to Zetron 2100 Terminal via TAP
lawco911

Replies: 10
Views: 3140

PostForum: PageGate Support   Posted: Mon Jul 11, 2016 8:03 am   Subject: Pagegate v7 to Zetron 2100 Terminal via TAP
Thank you--Just a question, if it was a cable issue, wouldnt it also prevent the Zbase software on the same computer from communicating properly? we found a county nearby who is using a similar setup and we're going to reach out to them as well.

BRM
  Topic: Pagegate v7 to Zetron 2100 Terminal via TAP
lawco911

Replies: 10
Views: 3140

PostForum: PageGate Support   Posted: Thu Jul 07, 2016 2:39 pm   Subject: Pagegate v7 to Zetron 2100 Terminal via TAP
(1) I looked, the only other RS-232 on the zetron is a printer port.

(2) When I connect through putty or a terminal, i also get a backspace. If i change some of the settings, i get different characters but none of them are <ID>...i've tried the CR too and nothing.
  Topic: Pagegate v7 to Zetron 2100 Terminal via TAP
lawco911

Replies: 10
Views: 3140

PostForum: PageGate Support   Posted: Thu Jul 07, 2016 10:30 am   Subject: Pagegate v7 to Zetron 2100 Terminal via TAP
unless there are different ports?
  Topic: Pagegate v7 to Zetron 2100 Terminal via TAP
lawco911

Replies: 10
Views: 3140

PostForum: PageGate Support   Posted: Thu Jul 07, 2016 10:30 am   Subject: Pagegate v7 to Zetron 2100 Terminal via TAP
Thanks for the reply. If you see in my original email, we are able to successfully connect (from the same computer, perhaps I should have specified that) to the Zetron terminal using their software...so i dont think its a cabling issue.

Unless you are saying there are different ports? i will check that.



Thanks
  Topic: Pagegate v7 to Zetron 2100 Terminal via TAP
lawco911

Replies: 10
Views: 3140

PostForum: PageGate Support   Posted: Thu Jul 07, 2016 8:57 am   Subject: Pagegate v7 to Zetron 2100 Terminal via TAP
HI all:

We are trying to configure Pagegate (v7) to send out via serial to a Zetron 2100 terminal. We have successfully been able to communicate to the Zetron terminal via the zBase software.

However, when trying to send directly from pagegate, it doesn't work. I've included a log below. I've perused the forums and tried various serial settings to no avail--all I seem to get is a difference in the "reply" character in the log, but none of them appear to be what should be expected in the TAP protocol.

Connector settings:
init string (blank)
Dialing prefix (blank)
Serial Port (2)
Direct Connect checked

Carrier Settings
TAP
no phone #
300,e,7.1
Init string - auto
Max chars 240


-------------------
log:
7/7/2016 12:00:23 AM Module Started (v7.0.23)
7/7/2016 12:00:25 AM Time synchronized with scheduler
7/7/2016 9:50:12 AM ========================================
7/7/2016 9:50:12 AM Start connection to carrier: Zetron
7/7/2016 9:50:12 AM Connect using TAP protocol
7/7/2016 9:50:12 AM Setting communication parameters (300,e,7,1)
7/7/2016 9:50:12 AM Connected to carrier
7/7/2016 9:50:12 AM Waiting for protocol initialization
7/7/2016 9:50:12 AM Sent:<CR>
7/7/2016 9:50:14 AM Received:<127>
7/7/2016 9:50:14 AM Sent:<CR>
7/7/2016 9:50:17 AM Received:<127>
7/7/2016 9:50:17 AM Sent:<CR>
7/7/2016 9:50:21 AM Received:<127><127>
7/7/2016 9:50:21 AM Sent:<CR>
7/7/2016 9:50:27 AM Received:<127><127><127>
7/7/2016 9:50:32 AM ========================================
7/7/2016 9:50:32 AM Start connection to carrier: Zetron
7/7/2016 9:50:32 AM Connect using TAP protocol
7/7/2016 9:50:32 AM Setting communication parameters (300,e,7,1)
7/7/2016 9:50:32 AM Connected to carrier
7/7/2016 9:50:32 AM Waiting for protocol initialization
7/7/2016 9:50:32 AM Sent:<CR>
7/7/2016 9:50:34 AM Received:<127>
7/7/2016 9:50:34 AM Sent:<CR>
 
Page 1 of 1
All times are GMT - 5 Hours
Jump to:  


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin