NotePage, Inc. Forum Index

Search found 5 matches
NotePage, Inc. Forum Index
Author Message
  Topic: 3219 Invalid operation
jsloan

Replies: 2
Views: 2938

PostForum: PageGate Support   Posted: Mon May 09, 2011 12:38 pm   Subject: 3219 Invalid operation
Thanks!! That was the clue I needed...

I used the documentation at http://www.notepage.net/download/pgintegration.txt and I ignored the fields labeled "not used" ... I've gone back to my schema and set default values to 0 for numeric fields and ('') for strings.

New test has it processed in 5 seconds! (the scheduler Poling Interval)
5/9/2011 1:31:26 PM PGSched Message scheduled. Recipient: ########## from: TRIGGER

5/9/2011 1:31:31 PM PGDial1 SUCCESSFUL Stn:123 To:########## Frm:TRIGGER Msg:test 2


thanks again
jim sloan
  Topic: 3219 Invalid operation
jsloan

Replies: 2
Views: 2938

PostForum: PageGate Support   Posted: Mon May 09, 2011 9:53 am   Subject: 3219 Invalid operation
I am using PageGate 5.094 license for 10000 with 4 connectors as a service on Windows 2003 all using the same domain account for Logon.

I have moved only the "message" table from the AccessDB to SQL server and I am inserting the message record for Ad-Hoc users. One is for American Messaging WCTP and the other is for SMTP.

Every inserted message is processed successfully but it takes approximately 60 seconds.

From the PageGate Log:
5/9/2011 10:14:02 AM PGSched Message scheduled. Recipient: ######### from: TRIGGER

5/9/2011 10:14:02 AM Asking PGSched service to start

5/9/2011 10:14:05 AM PGSched start detected

5/9/2011 10:14:08 AM Module paused

5/9/2011 10:14:08 AM Running cleanup routine

5/9/2011 10:14:20 AM Module resumed

5/9/2011 10:14:20 AM Time synchronized with scheduler

5/9/2011 10:14:20 AM Asking Connector1 service to start

5/9/2011 10:14:22 AM Asking Connector2 service to start

5/9/2011 10:14:23 AM Asking Connector3 service to start

5/9/2011 10:14:25 AM Asking Connector4 service to start

5/9/2011 10:14:29 AM Connector1 start detected

5/9/2011 10:14:29 AM Connector2 start detected

5/9/2011 10:14:29 AM Connector3 start detected

5/9/2011 10:14:29 AM Connector4 start detected

5/9/2011 10:14:54 AM PGDial1 SUCCESSFUL Stn:123 To:########## Frm:TRIGGER Msg:test


From PGSched log:
5/9/2011 10:14:02 AM Message scheduled. Recipient: ########## from: TRIGGER

5/9/2011 10:14:02 AM Program Halted. Database error: 3219 Invalid operation. in Procedure: sched_dialers

5/9/2011 10:14:02 AM Module Stopped

5/9/2011 10:14:03 AM Module Started

5/9/2011 10:14:04 AM Running cleanup routine

5/9/2011 10:14:04 AM Waiting for server module to pause

5/9/2011 10:14:08 AM Server module paused

5/9/2011 10:14:08 AM Waiting for connectors to pause

5/9/2011 10:14:14 AM Connectors paused

5/9/2011 10:14:14 AM Waiting for interfaces to pause

5/9/2011 10:14:14 AM Interfaces paused
...
  Topic: SQL Server changes
jsloan

Replies: 0
Views: 3983

PostForum: PageGate Support   Posted: Thu Sep 23, 2010 9:15 am   Subject: SQL Server changes
When importing the Access tables to SQLserver the mailbox and message tables use the NTEXT type for the uidl and message fields.

I am using PHP to access the SQL server and the NTEXT field is problematic. So I changed the message field to NVARCHAR(230). What size should I use for the uidl field?
  Topic: Connector problem after moving db to SQL linked tables
jsloan

Replies: 2
Views: 4020

PostForum: PageGate Support   Posted: Thu Sep 23, 2010 7:14 am   Subject: Found the solution
I saw the Mar 11, 2009 post from Brian in the topic [url=http://www.notepage.net/forum/viewtopic.php?t=7568448]Adding recipients programmatically from outside Pagegate that mentioned the problem with the Windows service and permissions.

So I swapped the run mode back and forth from Service to Application then back to Service and used a domain account with permissions on the local server and the SQL server. That solved the hanging connector problem.

thanks for the quick response and the informative post in the forums!
  Topic: Connector problem after moving db to SQL linked tables
jsloan

Replies: 2
Views: 4020

PostForum: PageGate Support   Posted: Wed Sep 22, 2010 2:54 pm   Subject: Connector problem after moving db to SQL linked tables
I have installed v5 and it tested fine with one connector using WCTP.

I moved to using "Acceess linked tables" and everything looks good. I can manage the tables and there are no errors.

But now the Connector will not start. The Widows service manager reports "starting". The PageGate Admin console reports that the connector is "Running"

The tail of the global log looks like this:
------------------------------------------------------
9/22/2010 3:37:13 PM Module Started
9/22/2010 3:37:14 PM Asking PGSched service to start
9/22/2010 3:37:16 PM PGSched start detected
9/22/2010 3:37:17 PM Module paused
9/22/2010 3:37:17 PM Running cleanup routine
9/22/2010 3:37:25 PM Module resumed
9/22/2010 3:37:25 PM Asking Connector1 service to start
9/22/2010 3:37:30 PM Time synchronized with scheduler
9/22/2010 3:37:30 PM Connector1 start detected

I can switch back to using the original Access files and it works.

Any advice on where to troubleshoot?
 
Page 1 of 1
All times are GMT - 5 Hours
Jump to:  


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin