NotePage, Inc. Forum Index

Search found 22 matches
NotePage, Inc. Forum Index
Author Message
  Topic: PageGate 7 with SQL Server
dpellerin

Replies: 9
Views: 12563

PostForum: Integration Related Questions   Posted: Mon Dec 22, 2014 4:13 pm   Subject: PageGate 7 with SQL Server
The export completed. Here is the contents... again, sorry for the formatting. You may not be able to see it here, but each field is padded out with spaces. Not sure if that has anything to do with my issue.

"701","dana_pellerin ","Dana Pellerin "," ","ATT-SMTP "," ","160",#FALSE#,#FALSE#,#FALSE#,#FALSE#,#FALSE#,#FALSE#,#FALSE#,#FALSE#,"0",#FALSE#,#FALSE#," ",#FALSE#," "," "," "," "," "," "," "," "," "," "," "," "," "," "," ",#FALSE#,#FALSE#,"5595551212@txt.att.net ",#F ...
  Topic: PageGate 7 with SQL Server
dpellerin

Replies: 9
Views: 12563

PostForum: Integration Related Questions   Posted: Mon Dec 22, 2014 3:16 pm   Subject: PageGate 7 with SQL Server
[quote="Tech Support"]Those look ok.

One thing that can cause the error is if the carrier name in the users record doesn't match a carrier name in the carriers table (capitalization counts).[/quote]

Well, right now I only have one user in that table, and it was created with the Admin program. I know the carrier is good because I selected it from the list in the UI.

Any other suggestions?
  Topic: PageGate 7 with SQL Server
dpellerin

Replies: 9
Views: 12563

PostForum: Integration Related Questions   Posted: Mon Dec 22, 2014 11:44 am   Subject: PageGate 7 with SQL Server
Certainly, sorry for the formatting.

Name Type AllowNull

[user] varchar(50) Unchecked
full_name varchar(50) Unchecked
id varchar(50) Unchecked
EmailTo varchar(80) Unchecked
carrier varchar(50) Unchecked
maxchars smallint Unchecked
on_call bit Unchecked
reliapage_index smallint Unchecked
forward varchar(80) Unchecked
ascii_service bit Unchecked
gui_service bit Unchecked
mail_service bit Unchecked
serial_service bit Unchecked
tap_service bit Unchecked
web_service bit Unchecked
ad_hoc bit Unchecked
multi_page bit Unchecked
email_only bit Unchecked
[group] bit Unchecked
template varchar(80) Unchecked
text1 varchar(80) Unchecked
text2 varchar(80) Unchecked
text3 varchar(80) Unchecked
text4 varchar(80) Unchecked
text5 varchar(80) Unchecked
text6 varchar(80) Unchecked
text7 varchar(80) Unchecked
text8 varchar(80) Unchecked
text9 varchar(80) Unchecked
text10 varchar(80) Unchecked
image1 varchar(80) Unchecked
image2 varchar(80) Unchecked
image3 varchar(80) Unchecked
image4 varchar(80) Unchecked
image5 varchar(80) Unchecked
custom bit Unchecked
group_list bit Unchecked
GLFullNames bit Unchecked
Failover varchar(50) Unchecked
extra1 varchar(80) Unchecked
extra2 varchar(80) Unchecked
extra3 varchar(80) Unchecked
extra4 varchar(80) Unchecked
hold bit Unchecked
hold_start date Unchecked
hold_stop date Unchecked
display_group bit Unchecked
creator varchar(50) Unchecked
priority int Unchecked
  Topic: PageGate 7 with SQL Server
dpellerin

Replies: 9
Views: 12563

PostForum: Integration Related Questions   Posted: Mon Dec 22, 2014 10:01 am   Subject: PageGate 7 with SQL Server
Yeah, I realize that, but this error is thrown by PageGate Admin itself when connecting to the SQL database I created from scratch, using the current schema.
  Topic: PageGate 7 with SQL Server
dpellerin

Replies: 9
Views: 12563

PostForum: Integration Related Questions   Posted: Fri Dec 19, 2014 4:56 pm   Subject: PageGate 7 with SQL Server
We currently use version 4 of PageGate and I connect the messages and users table to a SQL Server so I can provide a web based front end for managing users.

I'm trying to do the same thing with version 7 but when I run the admin program it crashes when trying to access the settings panel for any user. It's very odd, I can view all the other sections. I can even create users. But when I click settings I get the following error:

Error #383 Invalid operation in Procedure: edit_user load

Has anyone else integrated PageGate with SQL server successfully? Thanks.
  Topic: TAP Problems
dpellerin

Replies: 4
Views: 6648

PostForum: PageGate Support   Posted: Tue Nov 07, 2006 4:32 pm   Subject: TAP Problems
Well, I guess I could always find another modem and give that a shot.

Do you guys have a list of modems you've had good experience with?

Dana
  Topic: TAP Problems
dpellerin

Replies: 4
Views: 6648

PostForum: PageGate Support   Posted: Tue Nov 07, 2006 2:53 pm   Subject: TAP Problems
It's a Motorola UDS v.3229. We're on a 9600 baud leased line. It's connected to a standard rs-232 serial port. And we are running Windows 2003 SP1.
  Topic: TAP Problems
dpellerin

Replies: 4
Views: 6648

PostForum: PageGate Support   Posted: Tue Nov 07, 2006 1:58 pm   Subject: TAP Problems
We've been experiencing a situation where the system will fail to send TAP pages and requires us to reset the modem to correct.

I spoke to the technicians at our paging provider, and they think that something in the conversation between systems is getting out of sync. They say that when this happens, their system will send an <EOT> to reset the conversation per the protocol spec (according to them). However, PageGate ignores this and continues to send <ESC>PG1<CR>. So the connection is never reset and we have to manually drop the line so PageGate will reset.

I'm pasting in a portion of our logs so you can see what's happening. I don't pretend to understand the subtleties of the TAP protocol, but maybe this will shed some light on what's happening, and more importantly, how to fix! The first entry here is a successful page, then the problem starts and you can see two failures to negotiate. This will continue until we power cycle the modem.

Thanks in advance for any light you can shed on our issue.

Dana

-----------------------------------------------------------

11/2/2006 12:16:38 AM Sent:<EOT><CR>
11/2/2006 1:19:22 AM ========================================
11/2/2006 1:19:22 AM Start connection to carrier: Metrocall-TAP
11/2/2006 1:19:22 AM Connect using TAP protocol
11/2/2006 1:19:22 AM Setting communication parameters
11/2/2006 1:19:22 AM Connected to carrier
11/2/2006 1:19:22 AM Waiting for protocol initialization
11/2/2006 1:19:22 AM Sent:<CR>
11/2/2006 1:19:26 AM Sent:<CR>
11/2/2006 1:19:26 AM Received:ID=<LF><CR>
11/2/2006 1:19:26 AM TAP protocol detected
11/2/2006 1:19:27 AM Sent:<ESC>PG1<CR>
11/2/2006 1:19:28 AM Received:<ACK><CR>
11/2/2006 1:19:28 AM Received:<ACK><CR><ESC>[p<CR>
11/2/2006 1:19:28 AM Automatic TAP mode accepted
11/2/2006 1:19:28 AM ----------------------------------------
11/2/2006 1:19:28 ...
  Topic: Two questions: DB Maintenance and Windows Server 2003
dpellerin

Replies: 1
Views: 4733

PostForum: PageGate Support   Posted: Mon Mar 14, 2005 5:39 pm   Subject: Two questions: DB Maintenance and Windows Server 2003
First question, is there a way to reduce the database on a periodic basis? We are shoveling nearly 3000 pages a day through Pagegate and so our database is getting real big, real fast.

Secondly, we are moving Pagegate to it's own server. Is Windows Server 2003 supported yet?

Thanks

Dana
  Topic: PageGate Dialer2 service terminated unexpectedly
dpellerin

Replies: 2
Views: 5712

PostForum: PageGate Support   Posted: Mon Feb 07, 2005 11:02 am   Subject: PageGate Dialer2 service terminated unexpectedly
Actually, all 4 of my dialers are returning those messages.

Yes I am licensed for 4 dialers.

Dialer 1 is used for smtp pages only so it's settings are default.

Dialer 2 is used for a dedicated line. It's settings are:
init string: (auto)
Dialing Prefix: blank
Dedicated Carrier: Metrocall-TAP (our carrier)
Serial Port: 1
Direct Connect: checked
  Topic: PageGate Dialer2 service terminated unexpectedly
dpellerin

Replies: 2
Views: 5712

PostForum: PageGate Support   Posted: Mon Feb 07, 2005 10:42 am   Subject: PageGate Dialer2 service terminated unexpectedly
Hello, we are running PageGate using the getAscii module, and a dedicated line to our paging carrier (Metrocall). What is happening is that every time a page is sent to our carrier I get a log entry in my system event logs:

The PageGate Dialer2 service terminated unexpectedly. It has done this 10 time(s). The following corrective action will be taken in 0 milliseconds: No action.

Also, I get a corresponding log entry in the application logs that says the PGDial2 service was started.

Is this normal behavior?

Dana
  Topic: Linking to SQL Server...how?
dpellerin

Replies: 4
Views: 14940

PostForum: Integration Related Questions   Posted: Thu Jun 24, 2004 11:12 am   Subject: Linking to SQL Server...how?
Ok, I'm at my wits end. I can make our paging app work by using the ascii module... but I'd really like to be able to pull reports off of the messaging table through SQL Server. But I can't get the message table to work.

Every time I link the message table to SQL Server, the scheduler stops working. It doesn't throw any errors or show any useful logging information, it just sits there and says "running cleanup routine", and none of the other modules (ascii, dialers) start.

I realize you guys don't support this.... but do you have any info on what the scheduler does with the messages table on start up? If I just knew what it was trying to do I think I could nail this down.

Thx

Dana
  Topic: WCTP to Metrocall
dpellerin

Replies: 5
Views: 10596

PostForum: PageGate Support   Posted: Mon Jun 21, 2004 10:26 am   Subject: WCTP to Metrocall
Ok, I'm getting an error page returned... and it's from my proxy server! See below:

6/21/2004 8:12:56 AM Module Stopped
6/21/2004 8:13:17 AM Module Started
6/21/2004 8:13:21 AM Time synchronized with scheduler
6/21/2004 8:13:28 AM ========================================
6/21/2004 8:13:28 AM Start connection to carrier: Metrocall-WCTP
6/21/2004 8:13:28 AM Send using WCTP protocol
6/21/2004 8:13:28 AM ----------------------------------------
6/21/2004 8:13:28 AM Working on message to: metrocallwctp from: WebMaster
6/21/2004 8:13:28 AM Formatting message
6/21/2004 8:13:28 AM Message contained in single packet
6/21/2004 8:13:28 AM Sending message to wctp.metrocall.com/wctp
6/21/2004 8:13:28 AM Sent:
6/21/2004 8:13:28 AM <?xml version="1.0"?>
6/21/2004 8:13:28 AM <!DOCTYPE wctp-Operation SYSTEM "http://dtd.wctp.org/wctp-dtd-v1r1.dtd">
6/21/2004 8:13:28 AM <wctp-Operation wctpVersion="wctp-dtd-v1r1">
6/21/2004 8:13:28 AM <wctp-SubmitClientMessage>
6/21/2004 8:13:28 AM <wctp-SubmitClientHeader submitTimestamp="2004-06-21T15:13:28">
6/21/2004 8:13:28 AM <wctp-ClientOriginator senderID="WebMaster@communitymedical.org" />
6/21/2004 8:13:28 AM <wctp-ClientMessageControl preformatted="true" />
6/21/2004 8:13:28 AM <wctp-Recipient recipientID="XXXXXX" />
6/21/2004 8:13:28 AM </wctp-SubmitClientHeader>
6/21/2004 8:13:28 AM <wctp-Payload>
6/21/2004 8:13:28 AM <wctp-Alphanumeric>1:WebMaster:This is a test</wctp-Alphanumeric>
6/21/2004 8:13:28 AM </wctp-Payload>
6/21/2004 8:13:28 AM </wctp-SubmitClientMessage>
6/21/2004 8:13:28 AM </wctp-Operation>
6/21/2004 8:13:29 AM Received:
6/21/2004 8:13:29 AM <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
6/21/2004 8:13:29 AM <HTML dir=ltr><HEAD><TITLE>The page cannot be displayed</TITLE>
6/21/2004 8:13:29 AM <STYLE>A:link {
6/21/2004 8:13: ...
  Topic: Linking to SQL Server...how?
dpellerin

Replies: 4
Views: 14940

PostForum: Integration Related Questions   Posted: Mon Jun 21, 2004 9:31 am   Subject: Linking to SQL Server...how?
I got it to work! Apparently PGAdmin was trying to insert a null into a column with type 'bit'. Once I set all the bit type columns to default to 0, everything is working.

So now I have the users and group tables moved to SQL. I'm still having trouble with the message table though. Seems that the Scheduler doesn't want to start when that table has been moved to SQL. There's got to be an issue with a default value or data type. This one is hard though because the program is not returning errors... it just doesn't work. Even ODBC trace isn't returning useful data. So I'm not sure what the issue is yet. But I'll tweak some more.

It would be tremendously helpful to have somebody who's done this to share thier table settings here. I'll gladly share mine when I get things nailed down. But there are a lot of little differences between Access and SQL and it's really hard trying to find the problems with no error messages or debugging to rely on.

If there's one feature I'm sure everyone would love to see in future versions it's "real" SQL support. :)

Dana
  Topic: WCTP to Metrocall
dpellerin

Replies: 5
Views: 10596

PostForum: PageGate Support   Posted: Fri Jun 18, 2004 4:05 pm   Subject: WCTP to Metrocall
Yep, I checked that. It appears to get a bad response the first time and then no response after that. i know I can connect because I can go out to a command line and telnet to thier server on port 80 and get a response. So I'm not exactly sure where to start troubleshooting. The error messages I get are:

6/18/2004 2:00:07 PM ========================================
6/18/2004 2:00:07 PM Start connection to carrier: Metrocall-WCTP
6/18/2004 2:00:07 PM Send using WCTP protocol
6/18/2004 2:00:07 PM ----------------------------------------
6/18/2004 2:00:07 PM Working on message to: metrocallwctp from: WebMaster
6/18/2004 2:00:07 PM Formatting message
6/18/2004 2:00:07 PM Message contained in single packet
6/18/2004 2:00:07 PM Sending message to wctp.metrocall.com/wctp
6/18/2004 2:00:08 PM Invalid response from host
6/18/2004 2:00:08 PM Failed Attempt Stn:1 To:metrocallwctp Frm:WebMaster File:page.36 Msg:This is a test

6/18/2004 2:00:43 PM ========================================
6/18/2004 2:00:43 PM Start connection to carrier: Metrocall-WCTP
6/18/2004 2:00:43 PM Send using WCTP protocol
6/18/2004 2:00:43 PM ----------------------------------------
6/18/2004 2:00:43 PM Working on message to: metrocallwctp from: WebMaster
6/18/2004 2:00:43 PM Formatting message
6/18/2004 2:00:43 PM Message contained in single packet
6/18/2004 2:00:43 PM Sending message to wctp.metrocall.com/wctp
6/18/2004 2:01:13 PM No response from host
6/18/2004 2:01:13 PM Failed Attempt Stn:1 To:metrocallwctp Frm:WebMaster File:page.36 Msg:This is a test
 
Page 1 of 2 Goto page 1, 2  Next
All times are GMT - 5 Hours
Jump to:  


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin