NotePage, Inc. Forum Index

Search found 30 matches
NotePage, Inc. Forum Index
Author Message
  Topic: Unable to Open Com5 - Port in use or doesn't exist
Immrec

Replies: 2
Views: 4208

PostForum: PageGate Support   Posted: Tue Jan 20, 2015 10:15 pm   Subject: Unable to Open Com5 - Port in use or doesn't exist
Thanks,

Have checked System & Application logs, all clear, only the stopping & restarting of the modules at midnight.

Will try Hyperterminal next time the port stops responding and see what results I get.
  Topic: Unable to Open Com5 - Port in use or doesn't exist
Immrec

Replies: 2
Views: 4208

PostForum: PageGate Support   Posted: Mon Jan 19, 2015 6:00 pm   Subject: Unable to Open Com5 - Port in use or doesn't exist
Over the past few months (Can't pinpoint the exact date it started) I have noticed that PageGate reports that it is unable to open com5 - Port in use or doesn't exist.

To fix the issue, I've rebooted the server (Win2008 R2 64bit) and all is well. I've checked all connectors and only #6 is using com5, don't use GetSerial or GetTAP, so they're not interfering with #6.

So far I found the following in the log for Connector 6;

28/12/2014 10:44:01 AM ========================================
28/12/2014 10:44:01 AM Start stored message check
28/12/2014 10:44:01 AM Setting communication parameters (115200,n,8,1)
28/12/2014 10:44:01 AM Attempting to reset modem
28/12/2014 10:44:01 AM Sent:AT<CR>
28/12/2014 10:44:03 AM Received:AT<CR><CR><LF>OK<CR><LF>
28/12/2014 10:44:03 AM Modem reset
28/12/2014 10:44:03 AM Sent:AT+CMGF=1<CR>
28/12/2014 10:44:04 AM Received:AT+CMGF=1<CR><CR><LF>OK<CR><LF>
28/12/2014 10:44:04 AM Text mode entered
28/12/2014 10:44:04 AM Sent:AT+CMGL="ALL"<CR>
28/12/2014 10:44:05 AM Received:AT+CMGL="ALL"<CR><CR><LF>OK<CR><LF>
28/12/2014 10:44:06 AM No messages
28/12/2014 10:44:06 AM Attempting to hang up modem
28/12/2014 10:44:06 AM Sent:AT<CR>
28/12/2014 10:44:07 AM Received:AT<CR><CR><LF>OK<CR><LF>
28/12/2014 10:44:07 AM Modem hung up
28/12/2014 10:45:02 AM ========================================
28/12/2014 10:45:02 AM Start stored message check
28/12/2014 10:45:02 AM Setting communication parameters (115200,n,8,1)
28/12/2014 10:45:02 AM Attempting to reset modem
28/12/2014 10:45:03 AM Sent:AT<CR>
28/12/2014 10:45:06 AM Attempting to reset modem
28/12/2014 10:45:06 AM Sent:AT<CR>
28/12/2014 10:45:09 AM Attempting to reset modem
28/12/2014 10:45:09 AM Sent:AT<CR>
28/12/2014 10:45:12 AM Attempting to hang up modem
28/12/2014 10:45:12 AM ...
  Topic: GetASCII goes into continuous loop
Immrec

Replies: 2
Views: 3215

PostForum: PageGate Support   Posted: Wed Nov 05, 2014 6:55 pm   Subject: GetASCII goes into continuous loop
When I enable the GetASCII module to process inbound SMS messages, it processes the message, but then restarts processing the same message continuously until I stop the module.

I have tried starting the service as Local, Local Administrator & Domain Administrator with the same result.

We are running Version 7.0.6 but we have had the same issue from the beginning (initial purchase was Version 6).

Has anyone successfully enabled Two-Way SMS using GetASCII and the preproc files as provided by Support team?
  Topic: PageGate & Windows 8.1
Immrec

Replies: 1
Views: 2663

PostForum: PageGate Support   Posted: Wed May 21, 2014 8:02 pm   Subject: PageGate & Windows 8.1
Due to the discontinued support for Windows XP, we are looking to eventually upgrade our workstations to Windows 7 or 8.1, and I am just testing all the applications we require on Windows 8.1

When I try to install PageGate (6.0.15, Run as Administrator) I get the error message:

pgsetup.exe - Entry Point Not Found
The procedure entry point InternetSetCookieExW could not be located in dynamic link library c:\Windows\System32\urlmon.dll

When I Click OK, the installer screen them appears ready for me to select Client GUI and/or Additional PG Admin

Select Install Option and the error reappears, Click OK and installation starts as per normal.

Anyone had issues installing on Windows 8.1? How did you resolve the issue?

Thanks in advance
  Topic: Tab Delimited Reports
Immrec

Replies: 2
Views: 2852

PostForum: PageGate Support   Posted: Tue Oct 08, 2013 6:56 pm   Subject: Tab Delimited Reports
I've used Excel 2003 & 2010 with the same result. I'll send a copy of the latest export to support so you can experiment with the same file I'm creating.
  Topic: Log Backup Folder Name Format
Immrec

Replies: 2
Views: 3289

PostForum: PageGate Support   Posted: Mon Oct 07, 2013 6:58 pm   Subject: Log Backup Folder Name Format
When Logs are backed up at midnight, the folder name is created with the MM-DD-YYYY format, which mixes 2012 & 2013 dates together.

Can this format be changed to YYYY-MM-DD so the folders are sorted by Year rather than Month?
  Topic: Tab Delimited Reports
Immrec

Replies: 2
Views: 2852

PostForum: PageGate Support   Posted: Mon Oct 07, 2013 6:28 pm   Subject: Tab Delimited Reports
Is there a way to create reports in Tab Delimited format instead of the default Comma Separated Values format? The comma is used regularly for punctuation in our call centre and plays havoc with the Monthly Recipient Sent Messages report when creating our Pivot Table in MS Excel
  Topic: Slow responce from Server
Immrec

Replies: 5
Views: 4514

PostForum: PageGate Support   Posted: Thu May 16, 2013 7:45 pm   Subject: Slow responce from Server
I'll sift through the logs for the past week (could take awhile). Also planning on moving PageGate to an XP Pro workstation due to W2k8 driver issues with the Dial-up modems needed for RFS Pagers.

The current server also has IIS installed in prep for Sharepoint, XP will dedicated to PageGate and nothing else so maybe that's the issue, too much happening on the server
  Topic: Slow responce from Server
Immrec

Replies: 5
Views: 4514

PostForum: PageGate Support   Posted: Wed May 15, 2013 6:24 pm   Subject: Slow responce from Server
Just had a staff member advise that two workstations were very slow to respond, first was still opening PageGate, whilst the second was trying to filter the recipients before sending a message. It can take over 1minute for the GUI to open and then another 20-30sec for a filter request to respond before we can start to type the message.

When we are dealing with Rural Fire Services and Volunteer Rescue units, the delay is too long.

Any additional tests we can run to track down the bottleneck?
  Topic: Slow responce from Server
Immrec

Replies: 5
Views: 4514

PostForum: PageGate Support   Posted: Mon May 13, 2013 7:02 pm   Subject: Slow responce from Server
Thanks,

I've disabled PG Monitoring, will let the system run like this for a few days to see if staff notice any difference and get back to you
  Topic: Slow responce from Server
Immrec

Replies: 5
Views: 4514

PostForum: PageGate Support   Posted: Thu May 09, 2013 8:41 am   Subject: Slow responce from Server
Since the upgrade to Version 6, we have noticed that when a workstation opens Pagegate, it takes several minutes for the GUI to open, then the response to enter messages and select recipients is very slow. It doesn't happen every time we open PG, but when it does happen it's when we need it most to dispatch a Rescue squad or Rural Fire Brigade.

PG is running on the same server since we installed V5.0, the only change is the upgrade to V6 and the addition of several recipients .

Anyone else experienced this or have any clues that might help narrow the cause?
  Topic: Multi-port GSM Modem
Immrec

Replies: 16
Views: 9983

PostForum: PageGate Support   Posted: Tue Mar 26, 2013 5:13 pm   Subject: Multi-port GSM Modem
I was afraid you'd say that. BAD experience with export/import in the past. I suppose that what Backups are for huh ;p
  Topic: Multi-port GSM Modem
Immrec

Replies: 16
Views: 9983

PostForum: PageGate Support   Posted: Tue Mar 26, 2013 12:01 am   Subject: Multi-port GSM Modem
A quick question,

now that we have this 4 port modem (not fully populated) is there an easy way to change all the recipients to the new modem (SMS-4)

i.e. change everyone's carrier from internal_server to SMS-4 EASILY?

Barry
  Topic: Multi-port GSM Modem
Immrec

Replies: 16
Views: 9983

PostForum: PageGate Support   Posted: Mon Mar 25, 2013 11:46 pm   Subject: Multi-port GSM Modem
Hi Aaron,

just an update. Changed the Serial ports on the USB 4port modem to below Com17. Configured PageGate with new Carrier (SMS-4) on Connector 3, set myself up to use that carrier and successfully sent SMS on second attempt. First attempt failed because I counted the ports from Left to right, forgot Chinese count right to left.

Barry
  Topic: Multi-port GSM Modem
Immrec

Replies: 16
Views: 9983

PostForum: PageGate Support   Posted: Mon Mar 25, 2013 9:52 pm   Subject: Multi-port GSM Modem
Hi Aaron,

Modem arrived yesterday, just got to hook up today. Yep, first issue, the 4 "modems" are recognised as USB Serial ports (21 to 24), no drivers supplied with modem. PageGate only has 16 Serial ports in the available list, just forcing Windows to reassign lower com port numbers.

Will let you know how it goes.
 
Page 1 of 2 Goto page 1, 2  Next
All times are GMT - 5 Hours
Jump to:  


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin